U-96 – Armbandsur

Ett historisk stycke nautisk ingenjörskonst

  • Vattentät till 10 ATM
  • Visarna och urtavlan är självlysande
  • Exakt kvartsurverk
  • Robust ädelstålarmband
  • Varje klocka är unik – tack vare den individuella numreringen
Diameter, boett: 4,5 cm
1 998,00 kr

Leveranskostnaden: 149,00 kr

Kan betalas i 3 delbetalningar á 666,00 kr 120-DAGARS-återköps-garanti

Produktnummer:
522-FAN33.01

Vem minns inte tv- och filmupplevelsen ”Das Boot” från 1981 och får inte omedelbart Klaus Doldingers omisskännliga filmmusik i öronen när de kommer ihåg detta? Ha nu på dig en unik herrkronograf, till minne av en av historiens mest kända u-båtar, U-96. Utformningen av kronografvisarna baseras på formen hos autentiska handhjul och maskintelegraf. Ett detaljerat tryck av U-96 och ett litet inristat ankare på kronan fulländar det marina ubåtstemat. Ett hårkors och ditt personliga nummer är graverade på baksidan. Inklusive vridbar ram och högkvalitativt VD54-urverk i en boett av ädelstål. Den marinblå presentförpackningen är tryckt med ”sågfisk-maskoten” från U-96!

U-96 var en u-båt av typ VII C som användes av den tyska flottan under andra världskriget. Det var en av de mest kända ubåtarna. Den blev världsberömd genom romanen ”Das Boot” av Lothar-Günther Buchheim och dess filmatisering år 1981. Buchheim var, när U-96 genomförde sin sjunde insats, med som krigskorrespondent och 30 år senare bearbetade han sina upplevelser i en världsbästsäljare. Den 15 februari 1945 avvecklades U-96 i Wilhelmshaven och förstördes vid ett flygangrepp den 30 mars när ingen var ombord.

Detta ädla samlarur utges exklusivt av The Bradford Exchange och finns inte i butiker. Bär med dig ett exklusivt minne av ett historiskt stycke marin ingenjörskonst. Beställ ditt samlarur ”U-96” helst redan idag!