Livets Gång - armbandsuret

Med en reproduktion av urtavlan på det astronomiska uret i Prag

  • Av förstklassigt ädelstål
  • Kostbart guldpläterat
  • Kvartsurverk av högsta kvalitet
  • Urtavla med detaljrik 3D-reproduktion av Prags astronomiska ur
  • Begränsat för hela världen
  • Handnumrerat äkthetsintyg
  • Varje armbandsur är individuellt numrerat
Diameter: 4 cm
2 499,00 kr

Leveranskostnaden: 149,00 kr

Kan betalas i 3 delbetalningar á 833,00 kr 120-dagars-återköps-garanti
Produktnummer:
578-FAN48.01

Föreställningen varar visserligen bara 45 sekunder. Men det räcker, för att varje hel timme locka en enorm folkmassa att ställa sig framför det astronomiska uret i rådhuset, Gamla staden i Prag. Detta lilla drama om livets förgänglighet har fascinerat människor i århundraden. Mikuláš från Kaaden byggde uret 1410, men det var först 80 år senare som det reparerades och byggdes om av mästaren Hanuš från Rosen. Ett ödesdigert uppdrag: Efter att han hade fullgjort det, så sägs Hanuš, enligt legenden, ha gjorts blind av rådsmedlemmarna, med ett glödande svärd, så att han aldrig mer kunde tillverka ytterligare en motsvarande kronograf för en annan stad. Hanuš tog hämnd. Förblindad lät han sig ledas till uret igen, lade handen mellan kugghjulen och stoppade mekanismen. Det var först många decennier efteråt som klockan kunde sättas igång igen.

Urportalen består av två delar. Solens och månens rotation samt tiden visas på urtavlan. Solens cirkel vrids tillbaka för hand varje dag. Klockan visar bara rätt tid om den överensstämmer med respektive position för solen. Urtavlorna är uppdelad i 24 fält: två gånger med tolv romerska siffror och även med 24 arabiska siffror, som anger tiden – från soluppgång till solnedgång.

Begränsad upplaga för hela världen och endast tillgängligt på Bradford Exchange
Med det exklusiva armbandsuret ”Livets Gång” kombineras den oförgängliga skönheten hos detta historiska ur med modern teknik. Det astronomiska uret visas i ett effektfullt 3D-utseende på urtavlan. Timvisaren med solsymbolen och minutvisaren med månsymbolen kompletterar den undersköna urtavlan. Uret är gjort av förstklassigt ädelstål, påkostat guldpläterat och utrustat med ett högkvalitativt kvartsurverk.

Denna special-utgåva förväntas bli mycket efterfrågad, såväl av samlare som passionerade beundrare av astronomiska ur. På grund av den globala begränsningen är en snabb beställning därför en klar fördel, om du vill förvissa dig om att säkert få tag på armbandsuret ”Livets Gång”. På detta sätt förvärvar du en special-utgåva som redan framstår som ett kultföremål för alla samlare.

Du kanske också gillar