Katten är Tomtens Följeslagare

Mästerkonstnären Harald Wibergs traditionsrika konst återges på den fjortonde samlartallriken i serien: Midvinternätter

Porslinstallrikens diametermått ca 26 cm.
799,00 kr

Leveranskostnaden: 149,00 kr

Kan betalas i 2 delbetalningar á 399,50 kr Med 365-dagars återköpsgaranti
Produktnummer:
76-B10-006.14

Nyss så stod han där liten och grå mot ladgårdsdörr och mot den vita drivan. Han har grubblat över en underlig gåta och gått för att ordna och pyssla och sköta sin syssla. Nu sänker månen sin tysta ban medan snön lyser vit på fur och gran. Ja, och endast tomten är vaken… Nej, inte bara tomten är vaken utan även katten. På mjuka tassar följer den efter i tomtens fotspår på den gnistrande vita snön.

Så har han gått sina rundor kring gården och besökt både djur och människor - tomten i Viktor Rydbergs kända dikt. Denna vår mest kända juldikt som inlevelsefullt illustrerats av den folkkäre konstnären Harald Wiberg. För många av oss är det en tradition att i juletid läsa eller lyssna på ”Tomten” av Viktor Rydberg. Lika stämningsfullt och traditionsrikt är det att beskåda den lille

tomten på en ädel samlartallrik av porslin. Den konstfulla serien “Midvinternätter” från Bradford Exchange återger många
av Harald Wibergs tomtemotiv på tallrikar av ädelt porslin på ett ytterst intagande vis. Samtliga motiv omges av den för “Midvinternätter” specialdesignade bården. Tallrikarna utges endast i en begränsad upplaga på 4.900 exemplar.

Passa på att bli ägare till årets tallrik:“Tomten intill Morgontimman” och njut av vintermotivet med knarrande snö, bitande kyla och en stjärnklar himmel.

Du kanske också gillar